Автор : Viktor Jovanov

МАКЕДОНИЈА

Јовановиќ: Никој не ја поддржува мерката за кратење на платите на административците

Viktor Jovanov
Нема економист кој ја поддржува мерката за кратење на платите на административците. Сите се против оваа мерка. Не можете да зборувате за солидарност, да кратите...
МАКЕДОНИЈА

Гошев: Многу е важно парите за помош да стигнат на вистинска адреса, кај оштетените

Viktor Jovanov
Не може да се знае колку средства ќе недостасуваат, тоа ќе зависи од понатамошниот развој на кризата и времетраењето. Оние 600 милиони евра не се...
МАКЕДОНИЈА

Зиков: Човештвото ја изгуби контролата последните 2 месеци, ова е пандемија на паника

Viktor Jovanov
Светот не памети ваква економска криза. Ова не е само пандемија на вирус, туку е и пандемија на паника. Човештвото ја изгуби контролата последните месец...
МАКЕДОНИЈА

Османи: Во една недела станавме полноправни членки на НАТО и добивме датум за преговори со ЕУ, ова е историско достигнување за сите генерации

Viktor Jovanov
Им честитам на граѓаните за овие 2 историски дена. Никој не можеше да замисли дека 26 март денот кога се носи одлуката за започнување на...
МАКЕДОНИЈА

Спасовски: Секој кој мисли дека ќе профитира врз грбот на граѓаните во оваа криза, се лаже

Viktor Jovanov
Секој гледа да профитира од оваа криза. Секој што мисли дека ќе добие профит врз грбот на граѓаните, нема да има успех. Нашиот здравствен систем...
МАКЕДОНИЈА

Спасовски: Нема промена во полицискиот час, граѓаните со миленици треба да се организираат соодветно на мерките

Viktor Jovanov
Последните неколку дена по воведување на полицискиот час односно забраната за движење по 21 часот, во јавноста се отвори прашање околу физиолошките потреби на миленици....
МАКЕДОНИЈА

Спасовски: Полицискиот час е воведен по барање на епидемиолозите

Viktor Jovanov
Побаравме да се воведе вонредна состојба бидејќи државата се наоѓаше пред избори, кога имаме распуштен парламент, кога државата не може да носи одлуки преку законодавната...