Категорија : Анализи

Анализи

За нееднаквоста не е виновен капитализмот, туку економистите

Влатко Зорба
Во раните 50-ти години на минатиот век, младиот економист Пол Волкер работел како човечки дигитрон во Банката на федерални резерви во Њујорк. Тој избирал броеви...