Компании и пазар

Како да добиете работа во време на криза?

Милијардерот Марк Кубан има неколку совети за невработените како да добијат работа во време на криза: Не престанувајте да аплицирате за работа и искористете ја секоја можност да ви помогне да ги подобрите своите вештини, што ќе го импресионира вашиот работодавец утре.
Првото прашање што ќе ве постави секој работодавец е: Што научивте за време на оваа пандемија? Какви вештини ги усовршивте за време на актуелната криза?

Работодавците очекуваат од луѓето кои биле во карантин долго време да излезат од тоа со ново знаење, бидејќи имаат повеќе време и пристап до, на пример до онлајн курсеви.

“Луѓето ќе дојдат со нови идеи и можности. Затоа, продолжете да аплицирате за работа“, изјави Кубан и додаде дека ако сакате работа сега, мора да излезете од вашата зона на комфор и да бидете мобилни.

Поврзани вести

Од утре аплицирање за бескаматни кредити за бизнисите за справување со коронавирусот

Влатко Зорба

Битиќи: Поднесени се 34.000 апликации за финансиска помош за компаниите

Влатко Зорба

Производството во Италија редуцирано за третина: Повеќе од 420,000 луѓе остануваат без работа

Влатко Зорба

Најавено осмото издание на конференцијата AllWeb

Влатко Зорба

Нафтата падна на 15 долари

Влатко Зорба

Google Pay додава поддршка за биометриска автентикација

Влатко Зорба