Компании и пазар

PayPal ја купува Honey за 4 милијарди долари

PayPal официјално потврди дека се согласиле да ја купат Honey Science Corporation. Компанијата развива екстензии за прелистувачи, кои овозможуваат да се пронајдат промотивни понуди на Интернет Финансиските параметри на зделката ќе достигнат до 4 милијарди американски долари, што ќе ја направи најголемата аквизиција на PayPal досега. Заедно, двете компании ќе понудат уште подобри можности за купување преку Интернет и персонализирани понуди на своите клиенти, кои ќе имаат пристап до производите на над 30.000 трговци на мало.

Во моментов, апликацијата за мобилни телефони на Honey и екстензијата за прелистувачи се користат активно од повеќе од 17 милиони корисници ширум светот. Платформата нуди различни алатки за да се следат промените во цените на повеќе веб-страници на Интернет, пренесува Engadget. Honey ви дозволува да добиете известувања за нови производи, да создадете списоци со шопинг, да пребарувате ексклузивни понуди и да се вклучите во програмата за награди наречена Honey Gold.

Honey, исто така, ви овозможува да користите поени за лојалност, како што се картички за подароци. Уникатната технологија врз која се базира платформата во иднина ќе стане дел од сегашното портфолио на производи на PayPal. Ова ќе им овозможи на повеќе од 24 милиони трговски партнери на услугата да понудат уште попривлечни и поперсонализирани понуди до крајниот корисник. Како заклучок, забележуваме дека 17 милиони регистрирани сметки на Honey заштедиле повеќе од 2 милијарди американски долари додека купувале преку Интернет.

Поврзани вести

Роботите се закануваат на 200.000 работни места во банкарскиот сектор во следната деценија

Влатко Зорба

Акциите на Apple скокнаа за повеќе од 4 проценти

Влатко Зорба

Winemaker dinner series во Дистрикт, со Château de Gourdon вината на Тиквеш

Влатко Зорба

Заработката на Старбакс падна за 38 проценти

Stefanija Kuzmanovska

Здружението GSMA назначи претставник на Huawei за заменик претседател на eSIM WG1

Stefanija Kuzmanovska

Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство доби донација од „Жито Лукс“

Влатко Зорба