Компании и пазар

Петров: Компаниите да ја искористат мерката за поддршка од 14.500 денари по вработен

„Ова се тешки времиња за сите нас, но запомнете, оваа битка нема да ја водиме сами. Ќе го надминеме ова заедно. За да ги зачуваме работните места, Владата предводена од СДСМ, овозможи директна помош од 14.500 денари по вработен за април и мај за сите фирми погодени од кризата“, соопшти денеска Коста Петров, потпретседател на СДСМ.

„Преку оваа мерка ќе можете да ги финансирате потребите за платата на вашите колеги но и да ги зачувате нивните работни места за време на кризата“, тврди тој.

Поврзани вести

Во Америка во август отворени 1,4 милиони работни места

Влатко Зорба

Трамп забрани трансакции со „ТикТок“ и „Вичет“ во САД (ВИДЕО)

Влатко Зорба

Пазарот на вештачка интелигенција во Кина ќе вреди 12 милијарди долари до 2023 година

Влатко Зорба

Huawei Global Analyst Summit 2020: фокусирање на градење интелигентен екосистем и лесна поврзаност што отвора нови можности на пазарот

Кина драматично ги надминa САД во 5G инвестициите

Влатко Зорба

PayPal ја купува Honey за 4 милијарди долари

Влатко Зорба