Компании и пазар

Се проширува листата на продавници во кои може да се плаќа со домашната платежна картичка

Се проширува листата на продавници во кои може да се плаќа со домашната платежна картичка, сподели министерката за финансии, Нина Ангеловска.

Новите дејности кои беа додадени се: продавниците за текстил, обувки, предмети од кожа, спортска опрема, продавници за книги и продавници за мебел, осветлување, производи за домаќинства.

Уредбата за домашната платежна картичка вчера беше дополнета и сега граѓаните со домашната платежна картичка може да купуваат домашни производи и услуги во:

* Хотели, одмаралишта, кампови и други објекти за сместување
* Туристички агенции и оператори
* Ресторани, достава и подготовка на храна и пијалоци
* Супермаркети
* Продавници за храна, пиљари, пекари
* Mебел, осветлување, производи за домаќинства
* Книжарници и продавници за книги
* Спортска опрема
* Продавници за облека, обувки, предмети од кожа
* Аптеки
* Фризерски салони и салони за убавина и други услужни дејности

„Бирајте ги производите со “Купувам домашно” 🇲🇰 кое ќе биде назначено на гондолата, рафтот, производот, лифлетот во продавниците…бидејќи кога купувате МАКЕДОНСКИ производи и услуги, придонесувате за зачувување на работните места на сите наши сограѓани кои работат во производство или услужна дејност“, вели министерката.

Поврзани вести

Од денеска работодавачите може да поднесуваат барања за финансиска поддршка за мајската плата

Влатко Зорба

Кодекс на однесување на виски фестивали

Влатко Зорба

САД се на добар пат за прв пат од 2013 година да пријават намалување на трговскиот дефицит

Влатко Зорба

Се плашат дека ќе останат без работа ако не се вратат во канцеларија

Stefanija Kuzmanovska

Србија ќе увезува работници од Индија, Пакистан и Турција?

Stefanija Kuzmanovska

Прометот на берзата во март скокна за над 250%

Влатко Зорба