Компании и пазар

За време на пандемијата, четирипати зголемен бројот на повици преку Viber

Комуникациската платформа „Rakutan Viber“ бележи раст од 134 проценти во бројот на групни пораки испратени во последните недели, во однос на последната недела од јануари, а бројот на групни повици се зголеми за 370 проценти.

Компанијата соопшти денеска дека бројот на нови корисници дневно на Viber се зголемил за 18 проценти во март, а просечното времетраење на повикот е подолго за 35 проценти.

„Нашите клиенти се потпираат на нас и ние ќе продолжиме да работиме на подобрување на нивното искуство додека ние се потрудиме да останеме поврзани – бесплатно и безбедно“, рече извршниот директор на „Rakutan Viber“, Џамел Аквауа.

Исто така, направени се измени во апликацијата, меѓу кои бројот на учесници во групни аудио повици се зголеми од пет на 20 лица истовремено, а има и нов стикер „Остани дома“.

Поврзани вести

Фунтата продолжува да паѓа

Влатко Зорба

Најголемиот руски производител на нафта се повлече од Венецуела

Влатко Зорба

Македонија: Во кој сектор бројот на отворени фирми е дупло зголемен?

Влатко Зорба

iPhone се сруши на 5% во Кина, Huawei држи 42%

Влатко Зорба

Расте улогата на односите со јавност во управување со компаниите

Влатко Зорба

Кои се најголеми потрошувачи на вода во земјава?

Влатко Зорба