Категорија : Вработување

Вработување

Како да најдете нова работа за време на криза

Stefanija Kuzmanovska
Пандемијата предизвикана од коронавирусот кај сите нас предизвика посебни емоции: страв, сомнеж, неизвесност… и ова се само неколку. Ако пред да започне сево ова сте...
Вработување ЕКОНОМИЈА

И во време на корона во Македонија се вработува

Берта Китинска
Епидемијата на коронавирусот предизвика и епидемија на откази во Македонија. Голем дел од занаетчиите, угостителите ги затворија своите дуќани по одлуката на Владата, со цел...
Вработување

Професии за кои сигурно не сте чуле, но во иднината ќе бидат тренд

Влатко Зорба
Благодарение на технологијата, се бележи голем напредок во светот, а во исто време се наметнува потребата за различни и нови професии, коишто денес звучат чудно,...
Вработување ЕКОНОМИЈА

Спасовски: Новата инвестиција во „Братсво Инокс“ ќе овозможи нови вработувања

Берта Китинска
Фабриката за садови за готвење „Братсво Инокс“ како една од оние со најголемо искуство во производство на металните производи, сега има збогатено производство на трансформатори,...