Категорија : Дом и дизајн

Дом и дизајн МАГАЗИН

Како да се ослободите од лошиот мирис во одводот од чешмата во кујна?

Елена Даскалова
Поради тоа што во одводот од чешмата во кујната завршуваат остатоци од храна и слични нечистотии, лошиот мирис е доста честа појава. За среќа, постои...
Дом и дизајн

Работи во домот кои не би требало да ги чистите со оцет

Кристина Денесовска
Кога станува збор за природни средства за чистење, оцетот е најчесто главна ѕвезда. Меѓутоа, иако неговата употреба е сестрана, постојат материјали на кои киселината од...
Дом и дизајн МАГАЗИН

9 нешта кои не смеете да ги собирате со правосмукалка

Елена Даскалова
Чистењето со правосмукалка ни изгледа како најлесен и најбезбеден начин да ги отстраниме нечистотиите од нашиот дом. Сепак, некои „ѓубриња“ не треба да се чистат...
Дом и дизајн

Совети за заштита од кражба за време на празниците

Кристина Денесовска
Еден поранешен крадец, со долгогодишно искуство со текот на времето се решил да најде друга работа, па одлучил да сподели неколку совети со луѓето за...
Дом и дизајн МАГАЗИН

4 предмети што не смеете да ги чистите со сода бикарбона

Елена Даскалова
Сода бикарбона важи за едно од најмалку штетните и најеколошките средства за чистење, што наоѓа широка примена во домаќинството. Многу често ќе видите препораки за...
Дом и дизајн МАГАЗИН

Најубавите комбинации на бои за новогодишна елка

Елена Даскалова
Ја украсивте вашата новогодишна елка? Ако уште не сте го направиле тоа, следете го ова кратко упатство за како да комбинирате бои и како да...
Дом и дизајн МАГАЗИН

11 парчиња облека кои треба да ги исфрлите од вашиот орман

Кристина Денесовска
На сите им се случило барем еднаш – го отворате орманот, а од него паѓаат работи кои не ви стојат, некои се мали, некои големи,...
Дом и дизајн МАГАЗИН

Новогодишен фенг шуи, каде е најдобро да го сместите дрвото?

Кристина Денесовска
Вештината фенг шуи го приучува уредувањето на домот и живеењето во склад со опкружувањето поради здравјто и среќата. Целта на фенг шуи е привлекувањето и...
Дом и дизајн МАГАЗИН

Најубавите собни растенија кои цветаат и во зима

Елена Даскалова
Собните цвеќиња се најубавиот украс за ентериерите, особено оние кои имаат убави цветови преку целата година. Во продолжение прочитајте кои собни цвеќиња можете да ги...
Дом и дизајн МАГАЗИН

Само три бои се доволни за празнична декорација во домот

Елена Даскалова
Речиси секој човек во светот ужива во прекрасните празнични декорации во градовите, а многумина би сакале сличната атмосфера да ја пренесат и во својот дом....