МАГАЗИН

Кои се најголемите заблуди за коронавирусот?

Без алкохол, без лук, без сушачи за раце: дезинформацијата го спречува корона вирусот.

Покрај загрижувачката статистика за бројот на нови пациенти, нови мерки за превенција и заштита од коронавирусот, ние сепак станавме жртви на многуте дезинформации за алатките, уредите и она што треба да го преземеме за да се заштитиме од потенцијална вирусна инфекција.

Еве некои од најчестите заблуди за коронавирусот и мерките што можат да го спречат или забрзаат:

1. Сушачи за раце можат да го убиат новиот коронавирус – Невистина
2. Употребата на ултравиолетови ламби за дезинфекција на рацете може да го убие
новиот коронавирус – Невистина
3. Прскањето на телото со алкохол или хлор може да го убие коронавирусот, ако веќе
сте заразени – Невистина
4. Домашните миленици можат да го шират коронавирусот – Невистина
5. Употребата на е-цигари влијае на прогресијата на коронавирусот – Невистина
6. Вакцините против пневмонија можат да ве заштитат од новиот коронавирус –
Невистина
7. Лукот може да спречи добивање на коронавирус – Невистина
8. Кокаинот го убива коронавирусот – Невистина

Поврзани вести

Не пиела кафе еден месец, се случило нешто неочекувано

Александар Петровски

Северина објави жешка фотографија во бикини (ФОТО)

Џулија Робертс се разведува по 17 години брак

Коронавирусот ја принуди Карлеуша да ги откаже настапите

Бадриќ ги моли хрватските власти да им дозволат на музичарите да работат: „Многумина останaa гладни“

Stefanija Kuzmanovska

Штиклите се измислени од практични причини – естетиката нема врска со тоа

user2