Категорија : Миленици

Миленици

И кучињата имаат интелект, но зависи од расата

Влатко Зорба
И кучињата имаат интелект – некои се повеќе имуни на командите, а други ги учат веднаш. Психологот Стенли Корен, кој се занимава со интелигенцијата кај...
МАГАЗИН Миленици

Едноставно решение за желудечните проблеми на вашиот миленик

Кристина Денесовска
Луѓето не се единствени на кои понекогаш можат едноставни домашни лекови да им помогнат во лекување на варењето и проблеми со желудникот. Иако сите домашни...
МАГАЗИН Миленици

Необичните навики на нашите миленици

Кристина Денесовска
Нашите миленици имаат некои необични ритуали кои понекогаш можат да не насмеат, но и да не загрижат. Доколку се прашувавте зошто вашите миленици имаат одредени...
МАГАЗИН Миленици

Зошто мачката ве чека пред врата кога влегувате дома?

Елена Даскалова
Домашните миленичиња се навистина неодоливи и лојални и колку и да е популарното верување спротивно на тоа, мачките се приврзуваат кон своите сопственици речиси еднакво...
МАГАЗИН Миленици

5 причини зошто да чувате персиска мачка

Елена Даскалова
Иако е факт дека сите мачки се прекрасни и посебни, одредени раси имаат уникатни карактеристики кои ги прават уште попосебни меѓу сите останати. Персиските мачки...
МАГАЗИН Миленици

Сопствениците на мачки се поинтелигентни од оние кои имаат кучиња

Елена Даскалова
Според некои истражувања, изборот на миленик е фактор кој покажува колку една личност е интелигентна. Па така, додека кучето ги прави луѓето среќни и весели,...
Миленици

Петардите и огнометите предизвикуваат стрес и смртност кај кучињата и мачките

Александар Петровски
Петардите се составен дел од новогодишните прослави, но тие не само што се опасни за луѓето, туку предизвикуваат стрес и кај домашните миленици. Истражувањата покажуваат...
МАГАЗИН Миленици

Мачките не се бесчувствителни, тие се врзуваат за луѓето повеќе од кучињата

Она што најмногу сме го слушале за карактерот на мачките е „фактот“ дека не не сакаат. Многумина велат дека мачките се потполно без емоции и...