Забава МАГАЗИН

Зошто јапонската младина е среќна и нема амбиција да патува?

Книгата Peak Japan: The End of Great Ambitions, од Бред Глосерман, сугерира дека младите Јапонци се посреќни од нивните родители, но немаат амбиција и желба да патуваат.

Помеѓу јапонската младина постои општо чувство на среќа. Социологот Фуруичи Норитоши, автор на The Happy Youth of a Desperate Country, забележува дека младите Јапонци денес чувствуваат невидено ниво на благосостојба и задоволство од животот.

Резултатите од анкетата за мислењата на владата за животот на луѓето покажуваат дека дури 79,1 процент од испитаниците на дваесет годишна возраст се задоволни од животот во Јапонија, додека пак поголем процент од тинејџерите се сметаат себеси за среќни.

Повеќе за јапонскиот парадокс на среќата можете да дознаете ТУКА.

Поврзани вести

Совршени црти: Прогласена најубавата манекенка на светот

user2

Се запознаа Грета и Малала (ФОТО)

Елена Даскалова

Анистон имала лажен профил на Инстаграм

user2

Опра Винфри ве советува како да постигнете успех

user2

Ед Ширан прогласен за уметник на деценијата во Велика Британија

Елена Даскалова

Били Ајлиш турнејата ја започна со желба за подигнување на свеста за прифаќање на своето тело