Забава МАГАЗИН

Зошто треба да престанете да купувате рози за Денот на вљубените

Розата е најчест и најпопуларен подарок за драга личност на Валентајн, всушност и не е добра замисла.

Пред се, розите на тој ден се особено скапи. Покрај тоа, големата побарувачка треба да се задоволи со увоз од странство, а тоа без сомнение не е еколошки прифатливо.

Имено, во Еворпа розите воглавном пристигнуваат од Кенија, Етиопија, Колумбија и Еквадор, поради што треба да бидат пресметани и долгите транспортни рути и високата емисија на јаглероден диоксид.

Понатаму, производството и работните услови, во многу од спомнатите земји, се проблематични и често нехумани.

Треба да се потсети дека во продавниците во средина на февруари на располагање се бројни автохтони алтернативи. Во Европа во продажба можат да се најдат веќе првопролетните свеќа како лалиња, нарциси, зумбули, анемонии и слично.

Иако по бонтон, мажите на жените исклучиво подратуваат исечено свеќе и знаат дека саксиите се резервирани како подарок на жена од жена, можеби овој Валентајн би можеле да направите исклучок и да бидете оригинални и креативни.

Тие ќе траат повеќе отколку букет од рози. Затоа, мажите би можеле да размислат околу големиот избор на пролетно цвеќе во саксија.

Поврзани вести

Неделен хороскоп: Биковите храбро одат кон остварување на целите

user2

Три хороскопски знаци кои се најголеми материјалисти

Елена Даскалова

Феникс е фан на Атиџе, а таа сака да одмори од интервјуа и камери

Елена Даскалова

Рецепт за најдобриот појадок

Проверувајте ги фактите: Водата не може да го „измие“ коронавирусот од вашето тело

Факти за хороскопските знаци што не ги знаете

user2