МАКЕДОНИЈА

Адеми: Се разгледуваат две можни решенија за полагање на државната матура

Министерот за образовани Арбер Адеми, на денешната прес конференција најави дека следните денови ќе биде познато дали годинава ќе се полага државна матура.

Полагање на државната матура во јуни или укинување на обврската за оваа генерација матуранти се опциите кои ќе бидат разгледувани на наредните владини седници, рече Адеми.

Поврзани вести

За измени на Законот за употреба на јазиците нема Бадентерово мнозинство

Синдикати: Успехот е заеднички, нема да дозволиме товарот од кризата да го понесат работниците

Шкријељ: Нема веќе деца во институциите, за секое дете има топол дом, посветено внимание и љубов

ФЕРО ИНВЕСТ ДОО: Категорично ги отфрламе наводите дека сме добиле 1,6 милиони евра од Шеќеринска

Никола Поповски

Арсовски: За опозицијата подобро ќе беше да ги одложи изборите на подолг период

Утрешната владина седница ќе се одржи во Охрид

Александар Тодески