МАКЕДОНИЈА Политика

Ангелов: Левица настапува екстремно, сметам дека немаа многу гласови во руралните средини

„Левица настапува екстремно за доста работи и лесно е да се каже дека им се украдени десетици илјади гласови, но треба да се докаже“, изјави Стојанче Ангелов за емисијата „Само вистина“ на прашање за постоење на изборен фалсификат.

„Во сите избирачки места има набљудувачи од најмалку двете големи партии, после тоа има од набљудувачи од странската мисија и по од некои помали партии. Ова може да успее во руралните средини и на помал примерок, а Левица баш и немаше гласови во руралните средини. Тие беа насочени во урбани средини“, рече Ангелов.

Поврзани вести

Шар Планина ќе се прогласи за национален парк врз основа на студијата за валоризација

Мицкоски: Лица во име на СДСМ нуделе привилегии, пари и амнестии на пратеници од ВМРО-ДПМНЕ

АЕК ги утврдува условите за одобренија за 5Г, тендер на крајот на годината

Берта Китинска

Димитров: Граничниот премин Маркова Нога-Лемос значи шанса за развој на Преспанскиот регион

Лукаревска: Ние мораме и можеме да воведеме ред, дисциплина и правда, правната држава ќе функционира

Пуштена во употреба шестоседната жичница на Шапка

Берта Китинска