МАКЕДОНИЈА Политика

Анкета : 44 проценти од граѓаните имаат негативно мислење за работењето на техничките министри на ВМРО-ДПМНЕ

Мнозинството граѓани негативно ја оценуваат работата на техничките министри кои ги постави ВМРО-ДПМНЕ во Владата, се вели во најновата анкета на институтот Рејтинг.

На прашањето: „Како ја оценувате работата на техничките министри на ВМРО-ДПМНЕ во Владата?“ 44 отсто рекле дека нивната работа ја оценуваат негативно, додека 35 отсто рекле дека ја оценуваат позитивно.

Еден од пет испитаника не знае или нема мислење за работата на техничките министри на ВМРО-ДПМНЕ.

Анкетата била спроведена на примерок од 1.080 испитаници, од 18 до 29 Јануари со метод интервју лице в лице, а статистичката грешка изнесува од -3 до +3%.

Поврзани вести

Проширувањето на ЕУ на дневен ред на министерската средба на 19-ти ноември

Влатко Зорба

ДКСК: Богдановиќ премолчил дека планот е под мораториум кога дал извод од планот за земјиштето кај „Холидеј Ин“

Вучиќ: Заев ме гледаше како да сум „полудел“, кога му кажав дека нема да му ги отворат преговорите

Ивана Рамаданова

Сошиени се првите 1.000 заштитни маски од страна на работничките од штипските конфекции

СДСМ: Крајно е несериозно ВМРО-ДПМНЕ, да зборува за задолжувања, откако тројно го зголеми јавниот долг на државата

Ангеловска: Е-трговијата има голем потенцијал во земјава

Христина Николовска