МАКЕДОНИЈА

АВМУ донираше еден милион денари за заштитна опрема за полициските службеници

Министерот за внатрешни работи Наќе Чулев вчера потпиша договор за донација во висина од еден милион денари  со првиот човек на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, Зоран Трајчевски.  Со договорот Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги донира на Министерството за внатрешни работи еден милион денари кои ќе бидат искористени за набавка на средства и опрема за извршување на активностите на министерството за превенција, спречување и ширење на корона вирусот.

Oвој чин на донација од еден милион денари што министерството ја добива од Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, во насока на натамошно обезбедување разни заштитни средства за потребите на полициските и други службеници на министерството е еден одличен пример за меѓусебна поддршка и помагање во реализирањето на заедничките цели за заштита на нашите граѓани и на нашето општество.

За Министерството за внатрешни работи е значаен овој потег на Агенцијата, не толку заради фактот што добиваме одредена финасиска поддршка, туку многу повеќе заради фактот што се почитува и вреднува улогата и досегашните напори на полицијата во справувањето со епидемијата.

Министерот Наќе Чулев во свое и во име на министерството за внатрешни работи уште еднаш изразува благодарност до пријателите од Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги за несебичната и значајна помош која што се разбира е повеќе од добредојдена.

Поврзани вести

МВР: 392 лица, казнети за неносење маски

Берта Китинска

Адвокати по службена должност ако не дојдат застапниците на Јанева во понеделник, таа не ги дава Фрчкоска и Кадиев

Белата лавица Бела е новата жителка на Скопје ЗОО

Ивана Рамаданова

Белчева-Андреевска: Чашата ја прели 45-тата седница на Советот, очигледно сакаат некои точки да не поминат

Дебата „Професионална поставеност на новинарската професија – предизвици и компаративни искуства“

Влатко Зорба

Предлозите на оштетените од Еуростандард банка ќе бидат разгледани од институциите, вети Заев

Берта Китинска