МАКЕДОНИЈА

Ажурирани протоколите за заштита од ковид-19

Протоколите што ги опфаќаат мерките и препораките за заштита и превенција од КОВИД-19, согласно одлуките на Владата на Република Северна Македонија, се дополнети и ажурирани со последните усвоени измени и дополнувања со кои се регулираат повеќе области.

Ажурираните протоколи кои произлегуваат од Планот за намалување и спречување на ширење на коронавирусот можат да се најдат на страната на владата  https://vlada.mk/protokoli-koronavirus.

Поврзани вести

Се повеќе луѓе се приклучуваат и донираат во акцијата „Месец на хуманост – Гази Баба се грижи“

Сотирова-Бухова: 55 лица се позитивни од штипските конфекции, во тек се 485 тестирања

Берта Китинска

Затекнатите 114 лица може да го напуштат Дебар

Таравари: Го поддржуваме законот за Јавно обвинителство

Viktor Jovanov

„Увид во однесувањето за КОВИД-19“: Институтот за јавно здравје спроведува Анкетен прашалник

ВО ЖИВО: Се извлекува паднато возило во Вардар во близина на Систина