МАКЕДОНИЈА

Бочварски: Бараме да се укине плаќањето на паушалот за градинките од изминативе месеци

Градоначалникот на Општина Штип, Благој  бара од градинките да ги ослободат родителите од плаќањето на паушалот за месеците април, мај, јуни, јули и август. Тој појаснува дека се работи за паушал кој е наменет за тековно работење, одржување и за материјални трошоци на градинките.

„Во оваа ситуација после повеќе консултации со раководствата на двете детски градинки и претседателот на советот, како градоначалник денес од управните одбори на градинките барам според редовната процедура да се отвори постапка за укинување на наплатата и на основниот паушал на родителите за месеците април, мај, јуни, јули и август. За потсетување овој основен паушал се наплаќал секогаш во летните месеци во претходните години“, изјави Бочварски.

Поврзани вести

Богоев: Проектот за хумани патроли ќе овозможи зголемена грижа и нега за највозрасните

Ристевска-Јорданова: Медијацијата може да придонесе за подобра слика во судството

Христина Николовска

Гори зградата на МИА и Секретаријатот за европски прашања

Никола Поповски

Во Куманово денеска е ден на жалост по повод трагичниот настан во Романовце

Берта Китинска

ВИДЕО: Како Груевски повика на протести еден ден пред почетокот на „За заедничка Македонија“

Петровска: Полицајците кои правеа забава го нарушија и угледот на МВР