МАКЕДОНИЈА

Богоевски: Ќе биде голем проблем одржувањето на мнозинство од 61 пратеник

„Ќе биде голем проблем одржувањето на мнозинство од 61 пратеник, практиката тоа го покажува, ако се земе во предвид препукувањата кои ги имаа СДСМ и ДУИ во последниот период на коалицијата. Тие нема да исчезнат, туку напротив само се засилија во текот на кампањата“, изјави поранешниот пратеник Павле Богоевски за емисијата „Топ тема“.

Тој смета дека идеално сценарио би било доколку Алијансата на Албанците се вклучи во коалицијата, ама за жал искуството покажало дека ДУИ и АА се многу далеку од ефективна соработка.

Поврзани вести

Телма: Украдени се 10 милиони евра од државните пари за минималец на работниците

Извлекувањето на згурата од велешката Топилница кон крајот на декември

user3

Адеми: Ако имаме иста ситуација можеби ќе се соочиме со исти мерки во наставата и во септември

Берта Китинска

МНР: До моментов нема информации за засегнати граѓани на РС Македонија во Либан

Берта Китинска

Откриен илегален мигрант и запленети девизи, техничка стока, делови за мобилни телефони

Никола Поповски

Д-р Балевски: Здравствените работници лавовски се борат против Ковид 19

Берта Китинска