МАКЕДОНИЈА

Директорите на Здравствен Дом Скопје се откажуваат од мартовската плата, средствата се пренаменуваат за Итната медицинска помош

Директорите на ЈЗУ Здравствен Дом Скопје  проф.др. Виктор Исјановски и дипл. екк. Бесим Кока, се откажуваат  од платата за месец март, информираат од оваа здравствена институција.
Средствата, како што појаснуваат ќе бидат пренаменети за потребите на Службата за Итна медицинска помош која во овој кризен момент е прва линија за помош на сите наши корисници на здравствени услуги. 

Поврзани вести

Пендаровски: С. Македонија постигна значителен напредок во политичкото учество на жените

Никола Поповски

Владата го разреши од позицијата директорот на Фондот за иновации

Ангела Веселиновска

Димитриевска Кочовска ги отфрли обвинувањата дека ги кочи средствата од Светска банка

Stefanija Kuzmanovska

УНХЦР и САД го поздравија пристапувањето на С. Македонија кон Конвенцијата за намалување на бројот на апатриди

ИЈЗ: 621 оздравен пациент од коронавирус

Никола Поповски

МОН: Нов конкурс за стипендии за сите што сакаат да студираат во странство

Никола Поповски