МАКЕДОНИЈА

Филипче: Не правете залихи, лекови на рецепт на товар на Фондот има во доволни количини

Министерот за здравство, Венко Филипче повторно апелираше до граѓаните да не купуваат лекови непотребно и да прават залихи во своите домови, бидејќи лекови на рецепт на товар на Фондот за здравство има во доволни количини.

„Применувајте примарно телефонска и електронска комуникација со здравствените установи, освен при неодложна здравствена потреба.

Почитувајте ги стручните препораки од матичните лекари за зачувување на здравјето и за правилно лекување.

Не купувајте лекови непотребно, односно не правете непотребни залихи на лекови во вашите домови домови. Лекови на рецепт на товар на Фондот има во доволни количини, во промет одобрен од Агенцијата за лекови и медицински средства.

Да се однесуваме сите одговорно и без паника со што ќе го заштитиме нашиот здравствени систем, а со тоа и сите нас како граѓани на РСМ“, порача Филипче.

Поврзани вести

Чулев и Петровска не се договорија само за СВР Скопје

Заев: Глигоров го трасираше патот на безбедноста, демократија и напредокот

Пендаровски: Владата ќе може да го ограничи движењето, ве повикувам да бидете дисциплинирани и одговорни

Блупринт група: Лустрацијата беше искористена за политички реваншизам на режимот во тоа време

Ивана Рамаданова

Јане се сретна со Бекам и им порача на возрасните: Мора да направите се за правата на децата

Шест милиони денари првична финансиска помош за Албанија

Влатко Зорба