МАКЕДОНИЈА

Гасоводот од Грција во нашата земја ќе влезе меѓу селата Богородица и Стојаково

Претставници на АД во државна сопственост „Национални енергетски ресурси“ денеска на состанок кај гевгелискиот градоначалник Сашо Поцков презентираа дека гасоводот од Грција во нашата земја ќе влезе меѓу селата Богородица и Стојаково.

Според проектот, гасоводот, како што беше речено, ќе минува низ територијата на општина Гевгелија кај селата Прдејци и Смоквица, а градот Гевгелија ќе биде споен со него на приклучната станица која ќе се гради на влезот од градот.

Интерконективниот гасовод од Грција, кој ќе се вкрсти кај Неготино со гасоводот од Бугарија,беше нагласено дека има огромно значење бидејќи ќе обезбеди предуслови за поголема раширеност на гасоводната мрежа во земјата.

Беше посочено дека проектот треба да биде реализиран до крајот на оваа година,а за приклучувањето на Гевгелија во него ќе биде изработен посебен проект за секундарна гасоводна мрежа за што општина Гевгелија веќе аплицираше за негова изработка на објавениот повик од амбасадата на Шведска,УНДП и Министерството за локална самоуправа.

Поврзани вести

Здравствените услуги за лечење од коронавирусот нема да се плаќаат

ЛИДЕМ бара итно донесување на законот за млади, спротивно ќе бара одговорност

Maja_Serafimova

Коневски: Размислуваме за в.д. претседателство на ВМРО-ДПМНЕ

Никола Поповски

Повеќе од две третини од родителите сметаат дека најдобро е наставата да е комбинирана

Берта Китинска

Влада: Утврден текстот на Предлог-законот за Агенцијата за разузнавање

Никола Поповски

Старова: 10 години пропуштени во дипломатскиот континуитет со Франција ја чинат државата

Влатко Зорба