МАКЕДОНИЈА

Граѓаните кои ќе бидат вратени со чартер летови ќе треба да си ги платат авиобилетите

Министерството за надворешни работи информира дека граѓаните кои ќе бидат вратени во земјава со чартер летови организирани од државата, ќе добијат обврска за плаќање на своите авионски карти.

– Со оглед на притисокот врз буџетот предизвикан од кризата со коронавирусот, владата одлучи граѓаните кои ќе бидат вратени во земјата со чартер летови организирани од државата, ќе добијат обврска за плаќање на своите авионски карти. Во моментов се разгледува можноста за одложено плаќање на рати, велат од МНР.

Поврзани вести

ДИК: Не одете на гласање со маски на кои има симболи на политички партии

Државата ќе постапува по преостанатиот дел од забелешките на УНЕСКО

Stefanija Kuzmanovska

Детска клиника и Максилофацијална хирургија добија нови директори

Ивана Рамаданова

Во Зоолошката градина во Скопје пронајдена експлозивна направа

Филипче: Нови шест лица даруваа крвна плазма, меѓу кои и медицинска сестра од Штип

Претседателот Пендаровски се сретна со претставници на Комората на извршители