Категорија : Интервју

Интервју МАКЕДОНИЈА

ИНТЕРВЈУ Ристовски: Членовите кои преминаа во ДП*НЕ  ја прекршија Заклетва и си нанесоа проклетство на себе

Берта Китинска
Историјата е идентитетска одредница. Колку подлабок е коренот на нацијата, толку стеблото, крошната и плодовите за македонскиот народ се поизобилни. Мудрите велат, раскажи ми ја...
Интервју МАКЕДОНИЈА

Кекеновски: Негласањето на референдумот беше еден од најлошите потези на албанскиот политички блок

Берта Китинска
Целата ситуација беше доста тензична поради започнатиот процес на распаѓање на СФРЈ. Словенија и Хрватска во месец јуни 1991 година прогласија независност, пои што започнаа...
Интервју

Насковски: Земјоделецот мора да биде задоволен, а Македонија да стане држава на богати граѓани

Влатко Зорба
Стево Насковски е магистер на правни науки на насоката применета политика и дипломатија, на правниот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип. Неговиот образовен процес...
Интервју

Јанкуловски: Не е проблем недоволниот број на тестирања, туку несоработката на здравствените власти со лицата кои треба да се тестираат

Влатко Зорба
Бројката на заболени мислам дека не ја покажува реалната слика, но не заради недоволниот број на тестирања, туку заради огромната несоработка која здравствените власти ја...
ЕКОНОМИЈА Интервју

Узунов: Одлуката за зголемување на акцизата е оправдана, негативно нема да биде погоден никој

Берта Китинска
Одлуката за зголемување на акцизата е оправдана токму со оглед на ситуацијата во којашто се наоѓаме. Имено, тоа е ситуација кога имаме намалена економска активност,...
Интервју

Ангеловска: Не држи тезата дека невработеноста се намалила бидејќи невработените ја напуштиле земјава

Растот на БДП е сублимат на добрите економски и фискални политики кои се водат. Фискалната политика која ја водиме како влада е во насока на...
Интервју

Сања Богдановска вози градски автобус: Жените не се полоши возачи од мажите, тие само се повнимателни и покултурни

Берта Китинска
Јавното сообраќјно претпријатие Скопје, ЈСП има три жени возачи.Една од нив е Сања Богдановска 38 годишна жена, сопруга и мајка на три деца (17 ,...
Интервју

Царовска: Треба да ставиме јасна граница помеѓу партијата и институцијата со која раководиме

Ми претставува огромно задоволство што минималната плата од 14.500 денари е реалност и истата има тенденција на постојано зголемување. Искористеноста на мерката за субвенционирање на...
Интервју МАКЕДОНИЈА

Лукаревска: Уцените, заканите, заплашувањата се минато и секоја реформа во УЈП е доказ дека градиме партнерски однос со даночните обврзници

Влатко Зорба
Уцените, заканите, заплашувањата се минато и секоја реформа, услуга, мерка којашто ја спроведува и нуди Управата за јавни приходи, е доказ дека во изминатиов период...
Интервју

Александрова: Дома не го прифаќаат Преспанскиот договор, а надвор го прифаќаат, ВМРО-ДПМНЕ води дволични политики

ВМРО-ДПМНЕ во суштина прифати се од Преспанскиот договор, но им требаше виновник кога се гласаа уставните измени, па „осумката“ некако им дојде добро алиби за...