Категорија : Интервју

Интервју МАКЕДОНИЈА

Манчевски: Реорганизацијата на јавната администрација значи ред во хаосот создаден изминнатите години

Ивана Рамаданова
Во 2018 година, 132,068 лица имаа засновано работен однос во некоја од 1.314 институции на јавниот сектор, додека во 2017та година, бројот на вработени лица...
Интервју МАКЕДОНИЈА

Димковски: Во јуни 2017-та година, затекнавме напластени проблеми во секој дел од земјоделството

Влатко Зорба
Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски во интервју за Стандард вели дека, како надлежни, се свесни дека во претстојниот предизборен период протестите на...
Интервју

Интервју со Темелковски: Има 100 градежни парцели во Расадник, но нема сите да бидат згради и објекти

Како парцели се 100 градежни парцели, но не се како згради и објекти 100, бидејќи одредени објекти сме ги поделиле на две или три градежни...
Интервју МАКЕДОНИЈА

Сугарески: Хаосот кој владееше во градежниот сектор мораше да се стопира

Влатко Зорба
Министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески во интервју за Стандард вели дека бројките се доказ дека ресорот „транспорт“ бележи одлични резултати во реализација на...
Интервју МАКЕДОНИЈА

Мицевски: Начелно сме подготвени за гасификација на Крива Паланка

Влатко Зорба
На средината од својот градоначалнички мандат првиот човек на општина Крива Паланка Борјанчо Мицевски вели дека пред себе има уште многу амбициозни проекти со цел...
Интервју МАКЕДОНИЈА

Тодоровски: Сите инволвирани во „Империја“ ја финансираат оваа траги-комична драма наречена „Рекет“

Влатко Зорба
„Зелена Лупа“ е граѓанска асоцијација која се залага за владеење на правото, интегритет и функционалност на институциите и во борбата против корупцијата. Нивната визија е...
Интервју МАКЕДОНИЈА

Дечев: Политиката на Заев и Димитров има освоено многу пријатели

Христина Николовска
Бугарскиот професор и историчар Стефан Дечев во интервју за ИПортал вели дека одбива да верува дека постои можност опозицијата во земјава да стигнала дотаму да...
Интервју МАКЕДОНИЈА

Зекири: Се случило ли во овие три години во медиумите да доминираат теми за меѓуетнички тензии?

Влатко Зорба
Потпретседателот на СДСМ Мухамед Зекири одлуката на премиерот Зоран Заев за предвремени парламентарни избори ја коментира како голем демократски и морален чин што досега ниту еден...
Интервју МАКЕДОНИЈА

Алексов: Не мора да се наоѓаш во „силиконската долина“ за да направиш успешна стартап компанија

Христина Николовска
Од почетокот на септември во центарот на Скопје функционира центарот MKstartups Space наменет за настани, вмрежување и едукација на иновативните претприемачи. Центарот се наоѓа кај автобуската станица...
Интервју МАКЕДОНИЈА

Деспотовски за Стандард: Нема да дозволиме да се наштетува на интересите на македонската економија на сметка на политички амбиции и агенди

Александар Тодески
Со првиот јавен повик имавме сериозен предизвик. Реакцијата на јавноста беше сосема оправдана во контекст на исклучителното ниско ниво на довербата, вели во интервју за...