МАКЕДОНИЈА

Манчевски: По електронски пат може да се земат најчесто бараните документи и да се консултираат институциите

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, потсети дека граѓаните имаат можност електронски да ги добиваат најчесто бараните документи онлајн, а по електронски пат да се консултираат и со институциите.

„Во насока на сите мерки кои ги презема владата за справување со Ковид-19, сите кои имаат потреба од услуги или консултации со инситуции, тоа да го прават по електронски пат. Со цел да се намалат редовите за чекање, овозможивме документите може да се добијат и по електронски пат, па нема никаква потреба да се појават на шалтер“, истакна Манчевски.

Тој посочи дека за сите информации кои ги бараат граѓаните, може да ги добијат телефонски или по електронски пат да ги консултираат  институциите.

Поврзани вести

Груевски присвоил над милион евра од донацииите и си купил плацеви на Водно

Берта Китинска

СВР Тетово: Драстично намалување на бројот на сообраќајни прекршоци во првата половина од 2020

Јовановски: Се чуствувам како најобесправено лице во оваа држава

Влатко Зорба

Заев: Независноста која беше мечта на многу генерации, ја славиме слободни и отворени кон светот

Берта Китинска

И Филипче негативен на Ковид-19: Останувам во изолација до истекот на инкубациониот период од 14 дена

Влатко Зорба

Мицкоски: Добив две понуди за ТВ дуел со Заев

Берта Китинска