МАКЕДОНИЈА

Обвинителот Исаку избран за заменик претседател на Советот на јавни обвинители

Обвинителот Арбер Исаку е избран за заменик-претседател на Советот на јавни обвинители во следните две години. Одлуката е објавена на веб-страната на Советот.

Тој доаѓа на место на досегашниот заменик претседател Меџит Јусуфи, а оваа функција ја извршуваше и во периодот од 2016 до 2018 година.

Има работено како судски преведувач во Основен Суд Тетово, бил советник во Владата во 2009 година, а потоа и советник во Собранието.На 01.05. 2016 година е избран член на Советот на jавните oбвинители на Република Македонија. На 22.09.2016 година е избран за заменик претседател на Советот на jавните oбвинители на Република Македонија.

Поврзани вести

Заев: Се борев притворот да не биде казна

Јордановска: Администраторот ми кажа дека не можел да ја избрише групата „Јавна соба“

Viktor Jovanov

Царовска: Пристапот до квалитетно образование е најдобра превенција од сиромаштијата

Берта Китинска

За велигденските празници забрана за движење од петок во 16 часот до вторник 05 часот

Берта Китинска

Заев за ДУИ: Има политички партии на кои не им се допаѓа отчетноста и транспарентноста

Пендаровски ги испрати одлуките за прогласување вонредна состојба до Собранието