МАКЕДОНИЈА

Петровска: Во Битола регистриран е прв случај на коронавирус

Градоначалникот на Битола Наташа Петровска во обраќањето до јавноста изјави дека Битола стана град во кој е констатирано присуството на коронавирусот.

-Во Битола регистриран е прв случај на коронавирус. Од земените примероци за проверка, веќе сме град во кој е констатирано присуството на коронавирусот .Битола беше еден од малкуте градови во Македонија каде досега немаше регистрирано заболени лица од Ковид-19“, изајви Петровска.

Поврзани вести

Обезбедени 34.000 маски за жителите на Куманово

Влатко Зорба

Едно лице рането во оружен инцидент во Скопје

user4

За денот на изборите, бесплатна телефонска линија во канцеларијата на Народниот правобранител

Филипче: Ќе се затворат пет конфекции во Штип до следниот понеделник, за којшто период близу 600 вработени ќе бидат истестирани

Нуредини до новинарите: Не е баш лошо да го знаете албанскиот јазик

Никола Поповски

Кризна состојба во Дебар и Центар Жупа, четворица новозаболени од коронавирус