Политика

Бесплатен јавен градски превоз во Битола поради загаденост на воздухот

Општина Битола информира дека денеска јавниот градски превоз е бесплатен, а информативни табли се поставени на сите оластени автибуски превозници во градот.

Одлуката за субвенционирање на бесплатен јавен градски превоз на патници се применува во денови со високи нивоа на концентрации на суспендирани честички РМ10 во амбиентниот воздух над 100 μg/m3, а со оглед дека денес е регистрирана висока загаденост на амбиенталниот воздух, одлуката е во сила, посочуваат од секторот за односи со јавност на Општина Битола.

Поврзани вести

Милевски: До крајот на јануари ќе донесеме одлука дали ќе ја продолжиме коалицијата со СДСМ

Влатко Зорба

Заев: Вложувањето во пелагонискиот регион ќе продолжи со уште поголем интензитет (ВИДЕО)

Влатко Зорба

Спасовски: Владата успеа во изминатите две и пол години за 60 проценти да ја зголеми минималната плата

Заев: Не знаев дека била вмешана и Катица, видеото и четирите разговори ми беа доволни

Никола Поповски

Заев: Да ни кажеа пред да го направиме Преспанскиот Договор, тука е неправдата која ни е нанесена

user3

Нелоски: Шилегов е можеби еден од најлошите градоначалници на Скопје