Политика

Богојески: Прашањето за дивоградбата пред Мавровка мора да биде отворено за да се стави крај на бандитизмот

Богојески: Дали на господинот Заев му е побитна коалицијата со ДУИ отколку правната држава?

Зошто Владата не ги одзема ингеренциите на општина Чаир во областа на урбанизмот и дали на господинот Заев му е побитна коалицијата со ДУИ отколку правната држава? Ова се двете прашања упатени до Владата и лидерот на СДСМ, Зоран Заев кои денеска пред дивоградбата кај ТЦ Мавровка ги постави лидерот на Македонски концепт, Петар Богојески.

Македонски концепт ќе поднесе барање до Општина Чаир за информации од јавен карактер за дивоградбата пред Мавровка. Дополнително Богојески ги повика граѓаните како и сите здруженија кои делуваат во областа на заштита на животната средина и антикорупцијата да го направат истото.

“Оваа дивоградба е симбол на срамот на правната држава во Македонија. Ова прашање мораме да го држиме отворено за да ставиме крај на бандитизмот во земјава. Да ја вратиме правната држава. Да ја ослободиме Македонија”, изјави Богојески.

Поврзани вести

Две нови „бомби“ за Јанушев: Таа Даниела и тој Ратко, жими се, утре ќе ги убијам!

Александар Петровски

Изборната кампања почнува на 24 јуни, се подготвуваат комплетни мерки за заштита од Ковид-19

Спасовски за новата влада: Ќе разговараме со пор-европските партии кои ги поддржуваат принципите за напредок на државата

Филипче: Февруари ново зголемување на платите во здравството (ВИДЕО)

Влатко Зорба

ВМРО-ДПМНЕ поднесе иницијатива до Уставниот Суд за поништување на уредбата за исплатата на пари за ексвработените во СЈО

Берта Китинска

Спасовски: Новинарите да останат во постојана комуникација со официјалните извори за комуникација во врска со коронавирусот

Влатко Зорба