Политика

Демократски сојуз: Во изминатите триесет години направени се многу реформи за развој и подобар живот

Граѓанскиот и политичкиот консензус за евроинтеграциските процеси финишираше со одлука на ЕУ за започнување на пристапните преговори.Со одлуката се прави целосен пресврт и започнува фазата на усвојување и имплементирање на стандардите на Европската Унија, што е важно за стабилноста на државата, воспоставување систем на владеење на правото, ефикасна борба против криминалот и реформи на судскиот систем, администрацијата и службите за безбедност, велат од Демократскиот сојуз.

Тие напоменуваат дека во изминатите триесет години направени се многу реформи.

Многу непринципиелни отстапки и компромиси, носени се тешки и одговорни одлуки, променето е и името на државата, се со цел да се отворат перспективи за развој и подобар живот за сите.После денешната одлука на Советот на ЕУ, нема потреба да се чека и губи време, мора Владата да се подготви за преговори и истите да почнат за два до три месеци. Во тимовите треба да бидат вклучени сите креативни кадри, професионалците, науката, граѓанскиот сектор и медиумите.

Овој процес е од национално и стратешко значење и затоа треба да се обединиме и истиот да го забрзаме за да се почувствуваат позитивните ефекти.Македонија живее во вонредна состојба, на сила се мерки кои мораме да ги почитуваме и нивното траење зависи од сите нас.Овој невидлив и опасен непријател ќе го победиме, суштината е во тоа, да се плати помала цена, велат од партијата.

Поврзани вести

НСДП предлага изборите да бидат во јуни

Влатко Зорба

МЗ: Мицкоски изнесе невистинити информации, тестови за коронавируст има доволно, количините постојано се дополнуваат

Влатко Зорба

Колку и недостасуваше на Владата на Заев за да го исполни ветувањето за 500 евра плата?

Влатко Зорба

СДСМ: Младите не сакаат обнова на режимот и изолација

Влатко Зорба

Одложена оценката на обвинението за организаторите на „27 април“

Влатко Зорба

Заев: Не постои конфликт кој не може да се реши низ дијалог и пријателство