Политика

Петров кон претприемачите: Владата е свесна за проблемите со кои се соочувате (ВИДЕО)

„Владата на Република Северна Македонија е свесна за проблемите со кои се соочувате и подготви нов пакет на економски мерки, вреден 200 милион евра, со една јасна цел – да се ублажи економскиот удар од корона вирусот и да им се помогне на граѓаните, на работниците, на компаниите, на сите на кои им е загрозена финансиската состојба“, изјави денеска Коста Петров, потпретседател на СДСМ.

„Го разбирам вашиот страв. Коронавирусот комплетно го промени начинот на кој фунцкионира светот и никој не е поштеден. Загрижени сте за својата иднина, своите работни мести и своите месечни примања. Знам дека ова е тежок период и за вас. Дел од вас беа приморани да го намалат обемот на работа. Некои мораа привремено и да ги затворат своите компании а бидејќи приливите се намалени, многумина од вас се прашуваат како да ги исплатат платите на своите вработени на крајот од месецот. Ова се неизвесни времиња за сите, но мојата порака до вас денес е следна –не сте сами во ова. Ќе го надминеме ова, заедно“, посочи тој.

Поврзани вести

Митрески: ВМРО-ДПМНЕ намерно го кочи Законот за отпис на камати на долгови

Дескоска: Судовите продолжуваат со работа со превземање на сите мерки за претпазливост за заштита од корона вирусот

Влатко Зорба

Пендаровски: Пораката на Манифестот од НОВ дека слободата, правдата, еднаквоста се можни само преку единство важи и денес

Влатко Зорба

Приоритет на ЕК е почнување преговори со земјава

Stefanija Kuzmanovska

Шилегов: Ќе побарам разрешување на директорката на Централен оти не сака да ја смени сопственоста на Дрисла (ВИДЕО)

Влатко Зорба

Пендаровски и Ѓукановиќ разговараа за пријателските односи и заедничката иднина

user4