Политика

По предлогот на Чулев: Не е предвидена награда од 15.000 денари за полицајците со ребалансот на буџетот

Предлогот на министерот за внатрешни работи, Наќе Чулев за парична награда од 15.000 денари за полицајците не е во склоп со барањето за ребаланс на буџетот.

– Предлогот не кореспондира со барањето на склопениот ребаланс пред два дена. Јас кажав дека Владата ќе се труди да најде начин сите кои заслужиле да ги награди и кажав дека во првите редови после здравствените работници, се и полицијата и армијата, пожарникарите и сите кои пожртвувано работат и дадоа максимум во справување со криза, рече Ангеловска.

Поврзани вести

23 oктомври, петок неработен ден за сите граѓани

Влатко Зорба

Ангелов: Левица ќе се спојат со ВМРО-ДПМНЕ

Груби: Нема простор за паника и јазична гимнастика – Дали ќе гласате за Зоран, Христијан или за Албанец?

Законите за основно и средно образование за уредување на работењето во услови на вонредни околности утре на собраниска седница

Влатко Зорба

Димовски: Државната видеолотарија потрошила 13.970.700 евра за коцкарски апарати

Влатко Зорба

Влада: Партијата ВМРО-ДПМНЕ не ја кажува вистината, рестораните во државните институции сè уште не работат