Политика

Пратениците на Беса во Собранието ќе делуваат самостојно

Претениците на Беса повеќе не се дел од парламентарната група „Можеме“.

„Излагаме од „Можеме“ за да бидеме препознатливи кај сопственото гласачко тело. Ова не е напуштање на коалицијата туку да се организираме подорбро и да работиме поефикасно како БЕСА во парламентот, велат од партијата.

За да се формира пратеничка група според деловникот потребни се најмналку пет пратеника.БЕСА во парламентот има 4 свои пратеници.

Поврзани вести

Сите кадри ќе имаат конкретна мисија, викендов ќе се избира новиот владин кабинет

Берта Китинска

Премиерот Заев од денеска ја започнува дводневната работна посета на Грција

Александар Петровски

Верувам во стручниот капацитет на нашите историчари за решавање на проблемот со Гоце Делчев, вели Османи

Берта Китинска

Спасовски: Посветуваме внимание на здравствениот систем, вработуваме лекари и купуваме нова апаратура

Богојески: Да го промениме трендот на иселување на населението од Македонски брод

Петров: Со флексибилноста на економските мерки се спасуваат повеќе работни места и повеќе компании

Берта Китинска