Политика

СДСМ ќе донесе милион Африканци до 2030 година, рече Димков од ВМРО-ДПМНЕ

„Сакам да споделам една информација, да ви кажам ексклузивно дека СДСМ сака да донесе еден милион Африканци во Македонија“.

Ова го изјави пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Трајчо Димков на вечерашната собраниска расправа за Законот за Јавно обвинителство.

Тој ја предупредува јавноста за оваа идеја на власта која, според него, планира да ја реализира како проект до 2030 година.

„Македонија тогаш ќе се вика Македонија Етиопија. Тоа е договорено до 2030 година да се направи. Сакам да ја предупредам македонската јавност и за ова да остане трага“, рече Димков.

Поврзани вести

СДСМ: Во 2019 година повисоки плати добија вработените во здравството, образованието, детските градинки, социјалната служба, одбраната, полицијата, судството и јавната администрација.

Никола Поповски

Заев : Градиме квалитетни младински политики и вложуваме во човечкиот капитал

Влатко Зорба

Заев: Нема да дозволиме државата да ја вратат назад (ВИДЕО)

Maja_Serafimova

Прентовиќ: Го враќаме достоинството на земјоделците, по цели 11 години субвенциите се исплаќаат неселективно и навремено. (ВИДЕО)

Влатко Зорба

ДС со иницијатива до партиските лидери за започнување разговори за промена во изборниот законик

Влатко Зорба

Ромпуј: Ниту една членка на ЕУ нема да го блокира влезот на земја која докажала дека е совршена

user4