Политика

СДСМ од денеска достапен и на албански јазик на Фејсбук

Социјалдемократскиот сојуз на Македонија од денеска е достапен и на албански јазик на социјалната мрежа Фејсбук.

„Со тоа ќе им овозможиме на граѓаните Aлбанци чиj мајчин јазик е албанскиот, полесен и еднаков пристап до сите официјални информации на партијата, како и навремено информирање за сите политики, ставови и активности.

СДСМ посветено го спроведува концептот „Едно општество за сите” овозможувајќи на сите граѓани еднаквост при остварување на своите права.

Во иднина продолжуваме да воведуваме нови и полесни начини за комуникација со сите граѓани на Република Северна Македонија“, велат од партијата.

Поврзани вести

Маричиќ: Имаме цврста определба и коалициски договор за спроведување на пописот идната година

Александар Петровски

Бачев поднесе тужба за бришењето на името на коалицијата „Никогаш Северна, само Македонија“

СДСМ: Новата Влада особено внимание ќе посвети на изградба на екодржава

Влатко Зорба

Муслиу: Левица има фашистички наратив

Заев: Лошо се изразив во разговорот од 2016, секој ден градам пријателски односи со коалициските партнери

САРХЕМС ДООЕЛ избрана за хеликоптерски итен медицински систем

user3