Политика

Шилегов: Мисајловски за мене е обичен шалабајзер, шарлатан, полуписмен примитивец

„Мисајловски е потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ. Според мене тоа треба да биде сериозна фунција. За мене е обичен шалабајзер, шарлатан. Зашто од позиција на потретседател на најголема опозициска партија да правиш селфи на плоштад и да тврдиш дека тревата чини 538 илјади евра. Тоа е шарлатан, хоштаплер класичен, полуписмен примитивец. Кој се обидува со класична лага да ќари политички поени. Дајте кривична пријава, ако тврдите дека не е тоа не е лага“.

Ова вечерва го изјави Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов во вечерашното гостување на ТВ 24.

Да излезе потпретседател на политичка партија и да пласира лажна вест, според Шилегов, тоа е шалабајзер.

– Тоа не е политичар. И ние во Македонија треба да престанеме со двојните аршини. Таквите ликови конечно треба да бидат наречени со нивното висинско име: шарлатани, вели Шилегов

Поврзани вести

Пресуда на ЕСЧП против С. Македонија поради повреда на правата на осумгодишно дете со посебни потреби

Влатко Зорба

Ако изборите се одржат на 5 јули, согласно роковите, денеска треба да почне изборната кампања

Заев: Се знае во која фабрика, во која фирма, во која област се вработени 59.600 граѓани

Влатко Зорба

Царовска: Просечната пензија ќе биде 15.500 денари

Влатко Зорба

Не сме исти како нив, ние носевме одлуки, тие се плашеа, изјави Заев од Крива Паланка

Влатко Зорба

ФРОДЕМ кон ЕУ: Дали во Вашите држави може да се толерира вакво судство како нашето?

Влатко Зорба