Политика

Спасовски: Во време на криза, секој од нас мора да изгуби нешто

Техничкиот премиер на Владата на Република Северна Македонија Оливер Спасовски во рамките на емисијата „Економски магазин“ на Алсат М во однос на економските мерки кои се носта поради кризата со коронавирусот рече дека „очекувањата на граѓаните се максимални, додека можностите се различни“.

Спасовски меѓу другото, вели дека економските мерки нема да бидат прифатени добро од сите. Тој рече дека е свесен дека ќе има незадоволство во овој поглед.

„Кога зборуваме за економски мерки, во голема мера се водев од предлозите што ги добивме од различни структури во земјата при донесувањето на овие мерки. И најмногу за што разговаравме на Економскиот совет во владата. Советот што го формиравме да ги разгледа и одобри најдобрите можни решенија. Сега, ако ме прашате дали очекував сите да бидат задоволни од мерките? Не. Јас секогаш очекувам некој да биде незадоволен од нешто затоа што во време на криза, на крајот на краиштата, треба да биде. Јас кога зборувам за кризата велам дека секој од нас треба да изгуби нешто, рече Оливер Спасовски.

Поврзани вести

Шкријељ: Некои населени места за прв пат добиваат градинки

Димитриеска-Кочоска: Граѓаните се приморани да земаат кредити за да преживеат

Влатко Зорба

За речиси половина од граѓаните, „Рекет“ не е причина за предвремени избори

Влатко Зорба

Денеска лидерска средба кај Спасовски

Протестна нота од Србија за поштенската марка со мапата на Голема Хрватска

Влатко Зорба

Бугарија ќе ја поддржи одлуката за старт на преговори за членство на Северна Македонија

user3