Политика

Владата донесе Уредба за примена на Законот за ААВМУ за време на вонредна состојба

Уредба со законска сила за примена на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги за време на вонредна состојба, беше усвоена на денешната седница на Владата.

Со Уредбата за примена на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги за време на вонредна состојба се регулира поднесувањето на пријави во Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (ААВМУ) за реемитување на програмски сервиси на странски радиодифузери кои операторите планираат да ги реемитуваат на својот програмски сервис за територијата на Република Северна Македонија, операторите ги доставуваат пријавите во ААВМУ.

Подзаконските акти донесени од ААВМУ согласно Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги продолжуваат да се применуваат се до донесувањето на соодветните подзаконски акти определени со Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, информираат од владината прес-служба.

Поврзани вести

Николоски: Ставањето на Македонија во група со Албанија е најлошото нешто што можеше да ни се случи

Влатко Зорба

Хависто: Посакуваме Северна Македонја и Албанија во октомври да почнат преговори со ЕУ

Влатко Зорба

Османи со тврдење: Поспремни сме од било која земја во историјата на ЕУ што почнувала преговори

Никола Поповски

СДСМ: Милошоски е очаен криминалец и очигледен е стравот кај него од владеење на правото

Влатко Зорба

СДСМ: Ништо нема да го спаси Мицкоски од пораз за неговите пропаднати политики

МНР апелира до нашите државјани во државите со висок и среден ризик да го одложат доаѓањето во земјава

Влатко Зорба