Политика

ВМРО-ДПМНЕ: Инсулинот кој МЗ го уништи е од најреномираната данска фирма (ВИДЕО)

„Дел од инсулинот, кој што бил уништен на ден 5.12.2019 година, имал валиден рок на употреба до 6 и 7 месец 2020 година. Патем овој инсулин бил произведен од една од најреномираните компании НОВО НОРДИСК од Данска и оваа компанија стои како гаранција за квалитетот на производот“, вели Марија Андоновска од ВМРО-ДПМНЕ.

„Ако за министерството за здравство оваа компанија носи неквалитетни лекови со сомнително потекло, тогаш не знаеме која компанија произведува поквалитетен инсулин! Паѓа во вода обвинувањето за неквалитетен инсулин“, посочува таа.

Поврзани вести

Доколку не се расчистеше ракетното гориво од „Темко“, ќе останеше ризик да ни се случи Бејрут

Влатко Зорба

ДОМ: Групирањето над 5 лица да не биде кривично дело

Влатко Зорба

Македонски концепт започнува едукативна кампања за борба против Ковид-19

Влатко Зорба

Жерновски: Би било добро ДУИ во своите редови да има министер Македонец

Влатко Зорба

Димитров: Време е на Балканот да се согласиме дека добрата вест за една држава, е добра вест за целиот регион

Влатко Зорба

Заев: Ќе служиме чесно и одговорно и ќе бидеме сервис за сите граѓани