Политика

Забрана за влез и излез од Куманово за редовниот комерцијален превоз

Одлуката со која се забранува влез и излез од и во подрачјето на територијата на Општина Куманово со градски и меѓуградски патнички и железнички патнички јавен превоз, се однесува исклучиво на редовниот комерцијален превоз на патници со градски, меѓуградски патнички и железнички јавен превоз, е заклучок донесен од Владата на Република Северна Македонија на денешната 29-та седница.

-Владата им препорачува на економските оператори што имаат големи производствени и продажни капацитети на подрачјето на Општина Куманово, доколку за тоа имаат потреба, да продолжат да го обезбедуваат пристапот до нивните објекти доколку имаат организиран и контролиран посебен превоз и да го приспособат своето работење со редуциран број на вработени, се наведува во соопштението од владината прес-служба.

Поврзани вести

Конференција за одговор на демографските промени што се случуваат во Југоисточна Европа

Влатко Зорба

Конве-Муре: Северна Македонија не е доволно позната и поради тоа е подложна на клишеа

Влатко Зорба

Јанчев за „Фактор“: Со Преспанскиот договор е извлечен максимумот, ќе добиеме датум за ЕУ

Влатко Зорба

Претседателот Пендаровски се сретна со Лавров

Влатко Зорба

Мицкоски го укинува статусот почесен претседател на ВМРО-ДПМНЕ

Влатко Зорба

Мицкоски за бугарската декларација: На црвени линии со црвени линии се одговара

Влатко Зорба