МАКЕДОНИЈА

СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ во заедничка акција за дезинфекција на улиците и јавните површини во Свети Николе

Денеска на иницијатива на локалната самоуправа и Сашо Велковски – Градоначалник на Општина Свети Николе се организираше акција за дезинфекција на улиците и јавните површини на територија на Општина Свети Николе со цел да се заштити здравјето на граѓаните.

Оваа акција заеднички ја реализираа младите на ЛК на СДММ – Свети Николе и УМС на ВМРО ДПМНЕ -Свети Николе, како и мобилните тимови на Општина Свети Николе.

Поврзани вести

Во ОУ „Живко Брајковски“ засадување на зелен ѕид како дел од планот за намалување на аерозагадувањето

Со заем од Германија, проект за енергетска ефикасност на студентските домови

user3

„Рекет“: Боки-13 ќе ја даде својата одбрана

МТСП ги повикува сите вработени и сите работодавачи строго да се придружуваат до мерките на Владата

Берта Китинска

Наумовска: Наставниците имаат поголеми плати за 21 отсто, учениците ги учиме на демократија и слобода

Берта Китинска

(ВО ЖИВО) Прес-конференција на министерот Венко Филипче