МАКЕДОНИЈА Политика

СДСМ ќе го одржи 25. Конгрес, прв дигитален

Владејачката партија СДСМ денеска ќе го одржи 25. Конгрес, кој ќе биде прв дигитален во земјава, а за таа цел, како што нагласува партијата, ќе се користат современи дигитални платформи и алатки.

Првиот дигитален Конгрес на СДСМ ќе се одржи преку електронска платформа Зум, а партијата на овој чекор се решила заради заштита на здравјето на граѓаните, делегатите, медиумските работници.
Конгресот ќе го отвори ќе го води претседателот на СДСМ, Зоран Заев. Ќе има отворен и работен дел со соодветен пренос во живо и можности за медиумите да преземат видео материјал со висока резолуција.
Медиумите ќе можат да го проследат отворениот дел од Конгресот во живо и да преземат видео материјал со висока резолуција (HD) доколку имаат потреба за тоа, со обезбден превод на три јазици (Македонски, албански и англиски јазик). За пренос во живо на првиот дигителен Конгрес на СДСМ и преземање на видео материјал медиумите ќе може да ги користат следните линкови: на македонски јазик: https://youtu.be/uWgxIHylWy4, на албански јазик: https://youtu.be/l2uOnJ6ZZMA и на англиски јазик: https://youtu.be/y_C1YB_Bxuk
Директни линкови ќе бидат на располагање и на официјалната интернет страница на СДСМ (www.sdsm.org.mk )
По завршување на Конгресот, претседателот на партијата, Зоран Заев, ќе одржи прес-конференција, на која ќе ги презентира донесените одлуки. Прес конференцијата ќе се реализа преку дигиталната платформата Зум.

Поврзани вести

Костадинов: Важно е избори да се одржат во првиот можен рок (ВИДЕО)

Ангеловска-Бежоска: Очекувањата за движењата на цените на примарните производи до крајот на годината се коригирани надолу

Николовски: Стапката на младинска невработеност до 2024 година ќе ја донесеме под 17 %

Граѓаните во големо мнозинство им даваат поддршка на рестриктивните мерки за заштита од коронавирусот

Костадинов: Вредностите на соживотот се градат мачно, а се рушат за еден миг

Александар Петровски

Хелсиншки комитет: Пристапот до правда е предуслов за заштита и унапредување на сите останати права