Скопје

Автополигон под Кале претворен во депонија

Инспекторат на Град Скопје денеска го посетија поранешниот автополигон под Кале.

-При извршениот увид на просторот на поранешниот автополигон под Кале и констатацијата дека на овој простор повеќе несовесни граѓани го депонираат својот градежен шут и друг вид на габаст отпад, а во соработка со ЈП Коумнална хигиена на Град Скопје пристапивме кон темелно расчистување на оваа локација. Инспекторат на Град Скопје сака да ве извести дека во иднина ќе биде постојано присутен на оваа локација и бескомпромисен со несовесните граѓани кои на незаконски начин во срцето на градот се обидуваат да создадат депонија, соопштија од Град Скопје.

Поврзани вести

Поднесени 5000 барања за субвенции за инвертери

Скопските занаетчии ќе добијат субвенции

Берта Китинска

Здружение Плоштад Слобода: Кога ќе престанат градоначалниците и Советите на Општина Центар да го отежнуваат учеството на граѓаните во урбанистичкото планирање?

ЈП Комунална хигиена отстранија неколку диви депонии создадени на јавни површини

Влатко Зорба

Санкционирани 169 возачи за непрописно паркирање во Центар

OJO бара одземање на пасошот на сопственикот на дивоградбата кај Мавровка

Берта Китинска