Скопје

По Чаир, Аеродром и Гази Баба со најголем број заболени од Ковид 19

Во последните 24 часа се направени 1.848 тестирања, а регистрирани се 141 нови случаи со Ковид-19 од кои 48 се од  Скопје.

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје).

• Чаир – 150
• Аеродром – 132
• Бутел – 65
• Гази Баба – 120
• Центар – 90
• Карпош – 108
• Сарај – 39
• Кисела Вода – 89
• Ѓорче Петров – 76
• Студеничани – 33
• Шуто Оризари – 85
• Арачиново – 20
• Илинден – 20
• Петровец – 8
• Чучер Сандево – 9
• Сопиште – 11
• Зелениково- 6
• Странец – 3
• Нераспределен – 3

Поврзани вести

Град Скопје: Во тек е постапка за присилна наплата за данок на имот и фирмарина

Берта Китинска

Се отворија градинките, некој ќе почнат од 14 септември!

Берта Китинска

НС ГРИТГ: Универзална сала може со мала инвестиција да се санира

Берта Китинска

Силен дожд го зафати и Скопје, викендов исто време

Ново живеалиште за фламинга доби Зоолошката во Скопје

Група ентузијасти од ФИНКИ предлагаат Јапонска градина на дел од Зајчев Рид