Скопје

Скопје ЗОО ќе добие Авантуристички адреналински

Скопската Зоолошка градина добива Авантуристички адреналински парк. Авантура паркот е донација од Агенцијата за млади и спорт, со цел рекреација, спортување и забава за деца од 5 до 12 години.

„Авантура паркот е донација од Агенцијата за млади и спорт, со цел рекреација, спортување и забава за деца од 5 до 12 години. Овој парк ќе биде налик познатите европски авантуристички паркови за најмладите и ќе се простира на површина од 2000 м2, со безбедни реквизити за користење. Наскоро започнуваат подготовките во Ботаничката градина на Скопје ЗОО, а користењето на Авантура паркот ќе биде бесплатно за сите деца“, велат од ЗОО Скопје.

Поврзани вести

Промена на бројот на позитивни лица од коронавирусот во скопските општини

Берта Китинска

Вечерва граѓански протест за спас на Универзална сала

Берта Китинска

Тезгите на плоштадот Македонија наскоро ќе бидат заменети со модерни монтажно-демонтажни објекти

Центар за лица со аутизам ќе добие општина Карпош

Инспектори трагаат по одложувачот на медицински отпад кај салата Борис Трајковски

Берта Китинска

ЛИСТА: Зелениково е единствената скопска општина со најмал број заразени од Ковид 19