МАКЕДОНИЈА

Сојуз на дијабетичари: Го поздравуваме уништувањето на инсулин набавен со паралелен увоз

Сојузот на здруженија на дијабетичари на Македонија (СЗДМ) ја поздравува одлуката на Владата на Република Северна Македонија и на Министерството за здравство, за уништување на заостанатите количини на инсулини кои се чувале во Бирото за стокови резерви, а биле набавувани со Законот за паралелен увоз.

Ваквите одлуки, како што посочуваат од Сојузот, треба да продолжат се до уништување на последното инсулинско пенкало кое е со сомнителен квалитет од времето на паралелниот увоз.

Од Сојузот изразуваат благодарност до Министерството за здравство за тоа што конечно лицата со дијабетес 123.850 во нашата држава, можат да бидат сигурни во квалитетот на инсулините кои се набавуваат со гаранција за квалитет на истите.

Поврзани вести

Заев: Се бираат кадри за да се пополнат празните амбасади

Александар Тодески

Се израмнува и чисти просторот за новиот парк во Карпош

Бројот на заболени во земјава од Ковид 19 расте, пикот се очекува за еден месец

Тројца повредени во сообраќајка меѓу два автомобила и автобус на ЈСП во Скопје

Филипче: Ниту еден од лицата кои пристигнаа со хуманитарните летови не е позитивен на КОВИД-19

Димитриеска-Кочоска до министерката за финансии: Колку ја чинат државата вработувањата по објавата за избори?

Stefanija Kuzmanovska