МАКЕДОНИЈА

Средношколски глас: Некој ќе сноси ли одговорност за пропаднатата национална платформа и стресот што го трпат учениците, родителите и професорите?

Од Средношколски Глас реагираат за неуспехот на националната платформа.

Според нив, националната платформа за учење на далечина не успеа.

„Во последен момент на само еден ден од пред почетокот на школската година се промени платформата на која што ќе се одвива наставата и сегашната платформа е Мајкрософт тимс (Microsoft Teams) и тестовите ќе се полагаат со физичко присуство во училиштата. Дали некој ќе сноси одговорност за пропаднатата национална платформа и стресот кој што го трпат учениците, родителите и професорите? Средношколски Глас будно ги следи случувањата и го изнесува гласот на средношколците“, стои во реакцијата на средношколците.

Поврзани вести

Филипче: Во Ресен жариштето е од еден семеен настан

Полицискиот центар во Ѓорче Петров доби донација од 10 полициски возила

Влатко Зорба

Ги запознаваме ретките болести: Прогресивна осифирачка фибродисплазија

Stefanija Kuzmanovska

Исјановски: Донесените мерки за угостителите се добри за во иднина

Изминатото деноноќие казнети 466 лица за неносење маски

Берта Китинска

Шилегов: Прашањето за премиер Албанец е ирелевантно, тоа не се прави со уцени