МАКЕДОНИЈА

Свечена изјава дадоа новите судии на Врховниот суд

Во просториите на Судскиот совет на Република Северна Македонија денеска свечена изјава дадоа ново избраните судии на Врховниот суд на Република Северна Македонија, Марјана Лазарова – Трајковска, Наке Георгиев, Лидија Мартинова и Сафет Кадрии.

Новоизбраните судии на Врховниот Суд, според соопштението на Судскиот совет, ја дале пред претседателот и членовите на Судскиот совет.

Поврзани вести

Телеком: Преземени безбедносни мерки за повиците од непознати дестинации

Влатко Зорба

Доделување на наградите  „Жан Моне”

Ивана Рамаданова

Иселениците ја продлабочуваат соработката со Македонија

Влатко Зорба

СДСМ: Северна Македонија е 30-та членка на НАТО, прв предизвик ни е справувањето со кризата од коронавирусот

Матичните лекари преку Мој термин ќе може да закажат тестирање за коронавирус

Рускоска: Прашајте си ја судијката зошто јавноста беше исклучена на рочиштето за „Рекет“

Александар Тодески